Hoppa till sidans innehåll

Lagaholmsspelen

10 DEC 2017 19:56
Lagaholmsspelen, BK Västans egna tävling spelades i helgen med fina resultat av våra spelare.
  • Skapad: 10 DEC 2017 19:56

Ett 60 tal ungdomar hade kommit till Lagaholmshallarna för att tävla och ha kul.

BK Västan hade 10 spelare med i tävlingen.

I U11 spelade Ludvig och Leopold, de kämpade på bra mot bra motstånd och trots att det inte blev några vinster så finns viljan och kämpa glöden så de kommer bli farliga framöver. 

I U13 spelade Elias, Elliot och Theodore. Elias fick en tuff lottning men han var sååå nära att ta hem måste matchen i poolen för att ta sig vidare till slutspel, förlust i en 3 setare med 21-18, 22-24, 16-21.     Elliot och Theodore tar sig till semifinal innan det tar stopp. Varsit brons blir det iallafall. I dubbeln tar de revanch mot killarna från Örkelljunga som de förlorade mot i singeln. Dubbelguld till Elliot och Theodore.

I U15 spelade Johan, Simon och Linus. Linus får en svår lottning men kämpar på bra trots två förluster i poolen. Johan och Simon tar sig vidare till slutspel, Johan genom att vinna sin pool och Simon genom att bli två. Dock så innebär detta att de får mötas i semifinalen. Där vinner Johan en väl spelad match. I finalen ser Johan ut att gå mot en lätt seger men Åby spelaren hittar nya krafter och vänder till vinst efter 3 set. 

I U17 spelade Eric och Elin. Eric spelar bra och slutar trea men är väldig nära att vinna i båda förlust matcherna. Han och Johan får lite revanch genom att ta hem guldet i dubbeln. Elin spelar bra och tar sig till semifinal innan det blir förlust i en mycket jämn tre setare så ett brons tar hon med sig hem. I dubbel blir Elin två tillsammans med en spelare från  Klippan. 

Ska man summera tävlingen så tycker jag att alla spelare visar en grym attityd, viljan finns, alla kämpar och jobbar så hårt man kan och efter sin förmåga. Kan vi också få in samma mentalitet som visas på tävling i träningen kommer många att ta jätte kliv framåt under våren.

Tack även till alla föräldrar, ledare, styrelseledamöter som hjälpte till under tävlingen och alla som anmälde sitt intresse att kunna hjälpa till om det skulle behövas. 

Skribent: Johan Olofsson
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
BMK Västan - Badminton
Johan Olofsson, Valhallavägen 34A
31273 Skummeslövsstrand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: johan.olofsson77@gma...

Se all info